- Autor: Martin Pavek
- Doba přípravy (min.): 20
- STOB recept
- Porce: 4.00
Majonéza není žádný strašák a ani při hubnutí ji nemusíme úplně vyřadit. Stačí do pomazánky přidat jen malé množství a krásně ji tak zjemní. Pokud byste potřebovali energetickou hodnotu a množství tuku více snížit, můžete majonézu vynechat. Na porci (100 g) tak ušetříte cca 80 kJ, což ale není nijak zásadní.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Majonéza | 12 |
Cottage 20% průměr | 100 |
Vejce celé (syrové) | 170 |
Ředkvičky | 80 |
Hořčice plnotučná průměr | 25 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, pažitka
Energetická hodnota celkem: 1945 kJ
Bílkoviny (g): 35,
Tuky (g): 31,
Sacharidy (g): 10,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 8,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 486 kJ
Bílkoviny (g): 8.8, Tuky (g): 7.8, Sacharidy (g): 2.5, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 0.3, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Vejce uvaříme na tvrdo, necháme vychladnout a oloupeme. Bílky pokrájíme na menší kostky a žloutky rozetřeme dohladka. Smícháme s cottagem, hořčicí, majonézou a přidáme bílky. Na závěr přidáme ředkvičky, které nakrájíme na tenké plátky. Pomazánku dochutíme solí, pepřem a nasekanou pažitkou. Vše opatrně promícháme a podáváme, ideálně s celozrnným pečivem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.